• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Doel Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is erop gericht om (top-)sporters in staat te stellen om na een blessure weer zo snel mogelijk en verantwoord te gaan sporten. Met deze behandeling wordt het genezingsproces gestimuleerd, waardoor je door middel van begeleiding, behandeling en training weer snel en pijnloos jouw sport kunt beoefenen.

Vragen? Bel gerust

Klachtenbeeld

Een sportfysiotherapeut kan om verschillende redenen ingeschakeld worden. De meest voorkomende reden is een blessure die een sporter, recreatief of professioneel, heeft opgelopen. De sportfysiotherapeut kan in samenwerking met u de blessure genezen. Een andere reden voor sporters is het krijgen van (trainings)advies .

Naast de sporters komen er ook mensen met een chronische aandoening. Bij hen kan de kwaliteit van leven door (meer)beweging en sport worden verbeterd. De sportfysiotherapeut kijkt samen met u naar een passende sportbeoefening en adviseert u over de intensiteit en de frequentie waar u mee kunt beginnen.

Ook mensen die om diverse redenen lange tijd niet actief zijn geweest, komen naar de sportfysiotherapeut om weer geactiveerd en gemotiveerd te worden om te bewegen.

Werkwijze bij Sportfysiotherapie

U kunt direct een afspraak maken met een sportfysiotherapeut of u wordt doorverwezen door een arts. De sportfysiotherapeut zal tijdens de eerste afspraak in een persoonlijk gesprek uw klachten en/of doelen bespreken. Hierna zal een onderzoek plaatsvinden om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw lichamelijkesituatie. Aan de hand van de bevindingen zal in overleg met u een behandelplan worden opgesteld.

Maak een afspraak